Spatiul publicitar: de ce sa alegi aceasta metoda de promovare si cum te poate ajuta in consolidarea afacerii?

Spațiul publicitar: de ce să alegi această metodă de promovare și cum te poate ajuta în consolidarea afacerii? - pentamedia.ro

Publicitatea este foarte importantă pentru orice business – cu ajutorul ei îți poți promova afacerea, căpătând mult mai multă vizibilitate pe piață. Dacă selectezi metodele potrivite, cu siguranță compania ta va avea doar de câștigat de pe urma acestei inițiative. OOH (out-of-home) se referă la campaniile care se desfășoară în spații exterioare, publice, în zonele cu trafic intens. Numeroase firme se orientează către astfel de tehnici, deoarece ele au diverse avantaje, pe care cele de tip indoor nu le au. Însă, pentru a decide dacă acestea sunt potrivite pentru tine, este esențial să afli câteva informații utile despre motivele pentru care merită să-ți promovezi brandul într-un spațiu outdoor.

1. Ce este un spațiu publicitar outdoor?

Spațiul publicitar outdoor se referă la toate metodele de advertising care sunt utilizate și aplicate în mediile exterioare. Acestea se împart în diferite categorii, atât în funcție de caracteristicile lor, cât și în funcție de grupul-țintă căruia i se adresează. Iată câteva dintre variantele pe care le ai la dispoziție:

  • Panouri de tip Backlit

Panourile backlit sunt, de regulă, amplasate în zone-cheie ale orașelor, pentru a putea fi vizibile și remarcate de către trecători. Acestea sunt iluminate în permanență, cu scopul de a putea fi funcționale atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară. În general, dimensiunile standard sunt de 4 x 3 metri sau 3,20 x 2,40 metri.

  • Panouri Unisign, Billboard, Unipol

Panourile Unisign si Billboard ies în evidență mai ales datorită locațiilor în care sunt instalate – acestea sunt amplasate pe drumuri naționale, ori la intrarea sau la ieșirea din localități. Pe autostrăzi și drumuri europene sunt potrivite cele de tip Unipol, deoarece sunt mult mai mari. Orice cale rutieră este expusă unui trafic intens și, de aceea, o astfel de campanie poate fi un avantaj pentru business-ul tău. În funcție de specificul brandului tău, vei putea analiza eficiența acestora, raportată la genul de clienți pe care ți-i dorești.

  • Panouri Mesh

Mesh-urile se deosebesc prin faptul că sunt așezate pe fațadele clădirilor. De regulă, acestea sunt perfecte mai ales în zone centrale din oraș, în care nu există loc destul pentru a plasa alte genuri de panouri. De asemenea, ele pot fi expuse nu doar pe structuri finalizate, ci și pe schelele unor fațade aflate în construcție. 

  • Advertising prisms

Dacă ai o promoție în desfășurare sau un eveniment pe care îl organizezi, poți opta pentru Advertising prisms. Ele pot fi triunghiulare, de tip paravan, poligon sau patrulater și pot fi instalate în piețe publice, în zone centrale sau în alte locuri cu vizibilitate temporară mare.

  • Panouri direcționale

Sediul tău este greu de localizat sau se află pe un bulevard aglomerat? În această situație, un panou direcțional poate fi alegerea potrivită pentru a oferi clienților informații despre modul în care pot ajunge la destinație, fiindcă reprezintă metode excelente de ghidare a persoanelor, mai ales în cazul în care clădirea respectivă nu este foarte vizibilă.

2. Pe ce criterii te poți baza pentru a alege spațiul publicitar ideal?

În primul rând, este important să ai în vedere care este scopul tău: vrei să atragi mai mulți clienți, vrei să comunici o promoție temporară, să oferi mai multe informații despre brandul tău sau dorești o prezentare generală și atractivă? Răspunsurile la aceste întrebări reprezintă factori esențiali de care trebuie să ții cont atunci când alegi campaniile publicitare potrivite pentru tine. 

În al doilea rând, trebuie să te gândești la publicul căruia i se adresează materialul – produsul sau serviciul pe care îl oferi este destinat unor anumite categorii de oameni sau tuturor? În funcție de acest aspect, vei putea să te orientezi către varianta de promovare perfectă.

De asemenea, nu uita să iei în calcul dimensiunile și designul. În această privință, te poate ajuta o agenție de publicitate, care îți va pune la dispoziție un ghid util și sfaturi folositoare pentru a ajunge la rezultatul pe care ți-l dorești.

Spatiu publicitar - dimensiune si design - pentamedia.ro

În concluzie, spațiile publicitare outdoor reprezintă un avantaj pentru orice business. În lumea modernă, graba și agitația cotidiană sunt elemente active în permanență – de aceea, un brand trebuie să se adapteze la acest ritm, găsind cele mai bune oportunități de promovare, care pot înlesni legătura dintre companie și client, chiar și în aceste condiții.

Sursă foto: Shutterstock.com.

Scroll to Top