Imprimare UV – Ce reprezintă și ce avantaje are?

Imprimare UV – Ce inseamna si ce avantaje are

Imprimarea UV este o tehnologie extrem de apreciată, datorită calităților sale. Aceasta este folosită în printare, fiind utilă atât pentru crearea unor materiale publicitare de tip indoor, cât și pentru realizarea celor outdoor. Indiferent de proiectul pe care vrei să-l concretizezi, o astfel de tehnică te va ajuta să obții rezultate de calitate, care să-și păstreze toate caracteristicile în timp, fără a se degrada. Însă, în primul rând, este esențial să afli câteva detalii despre această modalitate de imprimare, pentru a putea decide, în cunoștință de cauză, dacă este ideală pentru campaniile tale de promovare.

Printare UV – Ce înseamnă? 

Tehnologia UV ajută la procesul de imprimare digitală, prin intermediul luminii ultraviolete. Aceasta are capacitatea de a oferi o calitate superioară materialelor printate, uscând cerneala pe măsură ce aceasta este imprimată pe suprafața lor. Așadar, lămpile UV acționează prin uscarea rapidă a print-ului, contribuind pozitiv la fixarea și întărirea acestuia. 

Tehnica UV este folosită pentru diferite tipuri de materiale, precum hârtie, sticlă, carton, lemn, metal sau acrilic. În funcție de suportul ales, acoperirea acestora poate fi realizată prin folosirea unor anumiți compuși de bază (polietilenă, carbonat de calciu etc.), al căror rol este acela de a crea o printare eficientă și superioară din punct de vedere structural. Astfel, imprimarea UV se deosebește de cea tradițională prin rapiditatea cu care intervine în procesul de uscare și de transformare a cernelii.

Prin urmare, aceasta este o modalitate eficace prin care pot fi alcătuite diferite categorii de campanii publicitare. Dacă ai un business pe care vrei să-l promovezi, cu siguranță ai nevoie de printuri calitative și rezistente, care să-și îndeplinească scopul, cu succes, pentru cât mai mult timp. De aceea, sunt o mulțime de firme care optează pentru astfel de metode moderne, având în vedere nenumăratele avantaje implicate în proces.

 

Imprimare prin tehnologia UV – Beneficii și avantaje

Înainte de a decide în ce direcție vrei să îndrepți cu proiectele pe care vrei să le realizezi, este recomandat să afli mai multe detalii despre opțiunile pe care le ai la dispoziție. Așadar, dacă vrei să creezi materiale de promovare pentru firma ta, trebuie să te pui la curent cu variantele disponibile pe piață. În ceea ce privește tipul de imprimare pe care vrei să-l alegi, sunt mai multe beneficii pe care este bine să le iei în considerare atunci când te documentezi despre tehnologia UV, înainte de a apela la specialiști:

  • Materiale diverse 

Imprimarea UV poate fi realizată pe diferite tipuri de suprafețe, maleabile sau rigide – de aceea, este o metodă mult mai populară decât cea convențională.

  • Eco-friendly

Tehnologia UV este prietenoasă cu mediul, deoarece nu produce compuși organici volatili – substanțele utilizate sunt ecologice, nu au miros, iar fixarea cernelii este permanentă.

  • Calitate

Nivelul de calitate este extrem de ridicat, întrucât imprimantele UV funcționează la viteze mari de printare, iar procedeele specifice ajută la obținerea unor produse ideale pentru orice tip de spațiu interior sau exterior.

  • Durabilitate

Datorită procesului de uscare rapidă, particulele de cerneală se fixează instant pe suprafața respectivă, iar acest lucru contribuie major la durabilitatea print-ului pe termen lung. De asemenea, cerneala tratată cu UV este rezistentă la intemperii și la decolorare – aceștia sunt factori utili, mai ales atunci când vine vorba despre suporturi outdoor expuse la umezeală și la razele soarelui.

  • Culori și rezoluție

Culorile obținute prin folosirea imprimării UV sunt vibrante și vii – acest fenomen nu este la fel de puternic atunci când se utilizează imprimante clasice. Astfel, pot fi realizate combinații de nuanțe și policromii diverse, fără a fi afectată calitatea, rezoluția și intensitatea printului.

imprimanta cu tehnologia UV

În concluzie, printarea UV este o soluție excelentă pentru imprimarea materialelor tale – așadar, orientează-te, cu încredere, către astfel de variante, pentru a-ți putea promova afacerea la cele mai înalte standarde! Gândește-te care sunt formele de publicitate pe care le preferi și alcătuiește un plan inițial. Apoi, consultă o echipă de profesioniști și ia în calcul toate sfaturile pe care ți le oferă aceștia, cu scopul de a lua cele mai bune decizii! Tehnologia modernă vine în sprijinul tău și al companiei tale!

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Scroll to Top