Contacteaza-ne!
Blog
Afla noutatile direct de la sursa!
Cum proiectam un panou publicitar?

Proiectarea unui panou publicitar urmareste in acelasi timp 2 directii foarte importante impact/vizibilitate coroborat cu rezistenta/stabilitate.

Locatiile alese pentru panourile noastra publicitare sunt zone lipsite de vegetatie abundenta sau daca exista vegetatie aceasta se defriseaza. Orientarea panourilor se face prin simulare grafica pe programe de proiectare prin trasarea unei perpendiculare la tangenta drumului in zona respectiva. Acest aspect este important pentru ca fata de expunere a unui panou trebuie sa fie orientata tot timpul spre participantul la trafic si sa faciliteze o parcurgere cat mai facila a informatiilor de pe el. 
Inaltimea unui panou publicitar o stabilim in asa fel incat sa respecte cadrul legal (minim 2,50 m) dar in acelasi timp sa nu le executam nici prea inalte, deoarece privirea trebuie sa curga natural pe acestea fara efort din partea publicului target. 

Cum stabilim ce tip de suport se preteaza pentru o anumita locatie?

Pornim de la cadrul legal care ne impune anumite dimensiuni standardizate pentru zonele respective, iar apoi dupa multe simulari si concurs de variante alegem ce este cel mai potrivit.

Cum calculam structura de rezistenta? 


Din punct de vedere structural proiectarea unui panou publicitar porneste incepand cu evaluarea actiunii vântului care se face conform CR 1-1-4-2012 tinand cont tot timpul de orografia terenului si a cladirilor din zona.

Actiunile rezultate din vant se transmit de la afisul publicitar catre structura de rezistenta spre stalp si terminand in fundatia panoului. Acest tip de structura trebuie dimensionata in urma efectuarii unui calcul de dimensionare dinamic. 

Structura de rezistenta este introdusa in program de calcul structural care determina barele si nodurile cele mai solicitate. Respectand deviza inginerului si anume executarea unor structuri care sa respecte standardele de siguranta in exploatare cu un consum cat mai redus de materiale alegem ce tip profile din otel folosim si cum realizam montajul/executia lor.

Chiar daca la prima vedere panourile publicitare par niste structuri banale, ele nu sunt deloc asa deoarece evaluarea eforturilor intr-o structura de acest tip este destul de laborioasa datorita numeroaselor elemente si noduri.